به گزارش شهرآرانیوز، محسن زنگنه روز سهشنبه، ۱۳ شهریور، در بازدید از ستاد خدمات سفر خراسانرضوی با بیان این مطلب افزود: باید اهمیت حرم علی بن موسی الرضا (ع) و شهر مقدس مشهد را برای تصمیمسازان، تصمیمگیران و مجریان کشور تبیین کنیم و تا زمانی که نتوانیم این شرایط را تبیین کنیم، اتفاقی نخواهد افتاد.
رئیس مجمع نمایندگان مردم استان خراسانرضوی اضافه کرد: در خراسانرضوی باید با کمک استانداری، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، شهرداری و دیگر دستگاههای دستاندرکار این تبیین را انجام دهیم و ما هم در مجلس به تکلیف خود برای افزایش بودجههای زیارت عمل کنیم.
زنگنه پس از بازدید ستاد اجرایی خدمات سفر خراسانرضوی و سامانه تلفنی هدایت و راهنمایی زائران (۳۷۰۴۵-۰۵۱) گفت: یکی از مشکلات مدیریتی ما در کشور این است که ما ظرفیتها را نمیشناسیم و جایی نیست که این ظرفیتها را با یکدیگر هماهنگ کند و آن را در اختیار بخشهایی قرار دهد که به این ظرفیتها و خدمات نیاز دارند؛ اما اتفاقی که در ستاد اجرایی خدمات سفر زائرین در مشهد افتاده و انجام میشود، پرکردن این خلأ مدیریتی است.
او ادامه داد: در این ستاد، همه دستگاهها کنار هم قرار گرفتهاند و تعامل و همکاری نزدیکی بین همه ظرفیتهای موجود در بخش دولتی، مردمی و هیئتهای مذهبی و... تجمیع شده و از طرفی افرادی که به این خدمات نیاز دارند میتوانند به سامانه پیشبینیشده متصل شوند و خدمات را دریافت کنند؛ این اقدامی ارزشمند است که در خیلی از حوزههای دیگر میتواند مبنا قرار گیرد.
این نماینده مجلس اظهار کرد: مشارکت مردمی که مقام معظم رهبری میفرمایند، یکی از مصداقهای واقعی آن همین است. ما ظرفیتها را تجمیع کنیم و ظرفیتها مدیریت شوند و با رعایت بهرهوری در اختیار افرادی بگذاریم که نیاز دارند.
وی با اشاره به سامانه تلفنی ۳۷۰۴۵-۰۵۱ برای هدایت و رسیدگی به امور زائران گفت: این سامانه را بدون اطلاع قبلی آزمایش کردیم و تماس گرفتیم که پاسخگویی و هدایت زائران به صورت دقیق و مستند انجام میشود که جای تقدیر و تشکر دارد.
همچنین سیدجواد موسوی، دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر زائرین خراسانرضوی، در جلسه با رئیس مجمع نمایندگان مردم استان خراسانرضوی در مجلس شورای اسلامی، گزارشی از وضعیت خدمترسانی به زائران دهه آخر صفر ارائه کرد و گفت: مردم و مسئولان در بخش دولتی، خصوصی، تعاونی و مردمی دست به دست هم دادهاند تا زائران حضرت رضا(ع) با کمبودی مواجه نشوند، اما برخی زیرساختهای استان برای حضور زائران نیازمند بودجههای ملی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی افزود: در بخش خصوصی، حدود ۱۴۰ هزار تخت برای اسکان زائران داریم و از طرفی حدود همین تعداد نیز در بخش دولتی وجود دارد در حالی که ممنوعیتهای قانونی برای فعالیت مراکز اقامتی دولتی وجود دارد.
او تصریح کرد: واحدهای اقامتی دولتی هزینه بالایی به دولت تحمیل میکند و از طرفی وجود این مراکز دولتی به فعالیت بخش خصوصی آسیب وارد میکند.